A gyermekfogászat minden fogászati beavatkozást magában foglal, melyeket a 0-18 évesek körében elvégzünk.

Ez leggyakrabban preventív beavatkozásokat jelent, ilyen a barázdazárás is.

Szükség lehet fogmegtartó kezelésekre tejfogak és maradófogak esetében is. Így végzünk tejfog elcsiszolást, tömést, gyökérkezelést.

Maradófogak kezelése hasonlóan történik, mint a felnőtteknél, azzal a különbséggel, hogy a fiataloknál még inkább előtérbe kerül a fogbél védelme.

 

A tejfog

Felépítése más, mint a maradó fogaké, egyrészt a kopás miatt, másrészt a gyökérfelszívódás miatt, szuvasodása, romlása sokkal gyorsabb lefolyású lehet, és ezt időben kell észlelni és gyermekfogászat révén kezelni.

A szuvasodás azért következik be könnyebben, mert a zománc vastagsága feleakkora, mint a maradó fog zománcvastagsága.

TOVÁBB >>

 

Barázdazárás

Preventív (megelőző) gyermekfogászati beavatkozás, melyet a frissen előtört maradófogak esetében alkalmazunk a fogszuvasodás megelőzésére.

A teljesen fájdalommentes kezelés során a fogak előkészítését (polírozását) követően a fogak rágófelszínein levő barázdákat folyékony, fényre kötő tömőanyaggal zárjuk le.

Ezzel megakadályozzuk, hogy a barázdák mélyén ételmaradék és baktérium tapadjon meg, ami által elkezdődne a fogszuvasodás. A tömőanyag fluoridot ad le.
TOVÁBB >>

 

Twinky Star

Rendelőnkben lehetőség van a tejfogak olyan színes kompozit anyaggal való tömésére, amelyet kifejezettek a gyerekek számára fejlesztettek ki.
TOVÁBB >>

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretné megelőzni gyereke felnőttkori fogproblémáit!

 

Make an appointment!

Do you have any question? Contact us!