Fogékszer felhelyezése ékszerrel

Napjaink egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozása, mely – nem mellesleg – a fogakra semmilyen káros mellékhatással nincs. Ez az apró ékszer beszéd közben és egy mosolynál is felhívja a figyelmet viselője fogsorára. Természetesen ez is csak ápolt, szép fogakon mutat jól, így előtte érdemes a már nem megfelelő töméseket kicserélni.

TOVÁBB >>

 

Veener, kerámia héjak

Hogyha az esztétikus, szép fogazat a cél, a modern fogorvostudomány manapság szinte korlátlan lehetőségeket kínál.

A teljesen kerámiából készült héj az elcsavarodott, repattant, letört vagy rövidebb frontális fogakra alkalmazzuk.

Készítésének oka még lehet nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma, a fogak kedvezőtlen tengelyállása, túl nagy hézag két szomszédos fog között, ráadásul olyan fehérségű fogakat biztosít Önnek, amelyekre mindig is vágyott.

TOVÁBB >>

 

Depurálás (fogkő eltávolítás)

A fogkő eltávolítás egyike a leggyakrabban szükséges beavatkozásoknak. Ennek során ultrahangos készülékkel eltávolítjuk a fog koronai és gyökéri részén található supra- és subgingivális (ínyszél feletti és alatti) fogkövet. Ezt a fogak polírozása követi, mely simává teszi a fogfelszíneket.

Miért van szükség rá? Mert a fogakra lerakódott fogkő felszínén további lepedék és baktériumok telepednek meg, állandóan irritálva ezzel a fogínyt, mely ettől vérző, gyulladt lesz. A fog és az íny között egy fogkefével már nem elérhető rés (tasak) keletkezik, mely újabb baktériumok telephelye lesz. Az állandó ínygyulladás a fogágyra terjedve csontpusztuláshoz és a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezet.

TOVÁBB >>

 

Make an appointment!

Do you have any question? Contact us!